Eftersnack: hade bettingsajterna rätt om ESC?

Att analysera oddsen i efterhand är ett bra sätt att bli bättre på att förstå bettingsajter och kanske bli en ännu vassare bettare till nästa gång. Ofta är bettingsajterna mycket nära rätt svar, och ett tips brukar förstås vara att sprida sina kort lite. På en hel del bettingsajter var det Cypern som vann – Israel kom tvåa som favorit.

Det var kanske många som registrerade sig på en sajt med fin bettingbonus nu inför årets final i Eurovision Song Contest. Hur rätt visade det sig att bettingsajterna hade? På en del sajter toppade Cypern och Israel kom tvåa. Sverige hade goda odds men visade sig inte ta sig hela vägen till sjätte plats om bettingsajterna fick bestämma.

Norges Alexander Rybak åkte berg- och dalbana på bettingsajterna, men både Netta Berzilai från Israel och Eleni Foureira från Cypern hade stadigt bra odds. Israels bidrag hamnade på topplistorna med en gång man gick ut med att hon skulle ställa upp. Den smått bisarra och konstiga stilen sägs ha varit framgången för Israel i år – har Europa tröttnat på ”Sverigepopen”?

Satsa mindre pengar men få bettingbonus

Vad kan man lära sig av att de olika oddsen hoppar runt och inte riktigt finner en plats? Sprid korten, håll huvudet kallt – och satsa inte för mycket pengar. Välj en sajt som erbjuder bra bettingbonus så behöver du inte satsa mycket pengar för att dubbla vinsten sedan.

I efterhand kan man ändå säga att bettingsajterna hade relativt rätt och kom ganska nära resultaten. Sverige kom lite sämre än vad bettingsajterna hade hoppats på, men vinnarna blev rätt stadiga i år även om det blev en mycket jämn final för Cypern och Israel. Men visst är det så att det ju är nagelbitandet som är inte av charmen också!